Ons verhaal

1955 OPRICHTING PAMO

Twee vrienden, Paul Tilley en Raymond, richten Metaalwerken Pamo op.
Zeer kort na de opstart van de bedrijfsactiviteiten (drie maanden) stapt Raymond uit de activiteiten, waarna Paul Tilley samen met zijn echtgenote de zaak verderzet.

De oorspronkelijke bedrijfsactiviteit van Metaalwerken Pamo is vooral gericht op het onderhoud van machines en bedrijfsmachineparken. Pas later worden de activiteiten zo zoals we ze tot op vandaag kennen: vervaardigen van steunen voor hoogspannings- en elektriciteitsposten, onderhoud en aanpassing van het machinepark van een multinational (farmaceutische sector), specifieke metaalbewerking en constructies op maat.

Begin de jaren ‘70 beslist het echtpaar om hun eenmanszaak onder te brengen in een vennootschap. Op 18 oktober 1972 wordt de P.V.B.A. Pamo Metaalwerken opgericht.

1986 METAALWERKEN PAMO N.V.

In dit jaar wordt de vennootschap omgevormd tot een naamloze vennootschap en worden ook de zonen, Mark en Dirk Tilley (resp. werkzaam in de vennootschap sinds 1977 en 1983), als bestuurders van de vennootschap aangesteld.

2006 FREDERICK POLLET NEEMT DE FAKKEL OVER

Oprichter Paul Tilley laat op 78-jarige leeftijd zijn bedrijf over aan de jonge ir. Frederick Pollet.

2009 VERNIEUWING WAGENPARK

Een deel van het wagenpark wordt vernieuwd. Vooral de nieuwe vrachtwagen met kraan, met zwenkbeperking, en hoogtebegrenzer is ongetwijfeld een topper op het vlak van veilig en flexibel werken, hijsen en monteren.

2010 NIEUWE PLOOIBANK

Aankoop van een nieuwe LVD-plooibank om het machinepark te versterken.

2013 NIEUWE BRANDSNIJMACHINE

In november van 2013 wordt een nieuwe CNC brandsnijmachine van het merk Microstep in gebruik genomen.

2015 START BOUWWERKEN

Start van de bouw van een nieuw modern bedrijfsgebouw die toekomstige expansie mogelijk zal maken.

2016 VERHUIS NAAR NIEUWE LOCATIE

Verhuis naar de nieuwe locatie in industriezone Bosveld in Dendermonde. De oppervlakte wordt bijna verdrievoudigd: van 5 000 m² naar meer dan 15 000 m².

2017 TOEKOMSTGERICHT

Aankoop van extra 7 000 m² industriegrond om uitbreiding in toekomst mogelijk te maken.
Later dat jaar behaalt Pamo Metaalwerken haar VCA certificaat én het EN1090 EXC2 lascertificaat.

2019 PAMO GROEIT

Pamo Metaalwerken overschrijdt de grens van 30 werknemers. Begin 2019 werd de website aangepast met de vernieuwde look & feel.

2021 AANKONDIGING STEVEN DE BACKER

Ing. Steven De Backer versterkt het PAMO-team dmv. de dagdagelijkse operationele leiding. Frederick Pollet kan op die manier meer tijd vrijmaken voor business development en nieuwe investeringen.

2022 50 JAAR PAMO

PAMO Metaalconstructies & Engineering vierde op 18/10/2022 zijn 50ste verjaardag!

Reeds 50 jaar kan u vertrouwen op staalhard vakwerk en feilloos uitgewerkte constructies. Wij danken al onze klanten voor het jarenlange vertrouwen en kijken uit naar nog vele toekomstige projecten!

2023 AANKOOP NIEUWE MACHINES

PAMO zet in 2022 en 2023 stappen vooruit met de aanschaf van een aantal nieuwe machines. Ondermeer een extra platenplasmasnijmachine, draadsnijmachine en een schuurmachine voor platen met stofafzuiging versterken ons vakmanschap. Deze investeringen benadrukken PAMO's toewijding aan innovatie en kwaliteit in de metaalbewerkingsindustrie. Onze focus blijft op het leveren van de beste oplossingen voor onze klanten.